ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cu ocazia Zilei Naţionale a României, Nicolae Timofti a transmis un mesaj de felicitare președintelui român Klaus Iohannis

12:00 | 01.12.2015 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 dec. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova Nicolae Timofti a transmis astăzi un mesaj de felicitare președintelui român Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Naţionale a României, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

În mesaj se menționează:

„Excelență, stimate domnule Preşedinte,

Am onoarea și plăcerea să Vă felicit din toată inima, cu titlu personal și din numele poporului Republicii Moldova, cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Este o sărbătoare pentru toți românii, inclusiv pentru cei din partea stîngă a rîului Prut. La 1 decembrie 1918, Basarabia se afla deja în componența României, prin votul istoric al Sfatului Țării de la 27 martie 1918, ceea ce reprezintă pentru noi, urmașii marilor noștri înaintași, un mare motiv de mîndrie.

Sînt bucuros să constat că în prezent sînt în ascensiune raporturile politice, economice și interumane între cele două state românești. Apreciem înalt eforturile pe care le depune România și Dumneavoastră personal pentru avansarea Republicii Moldova pe drumul european, precum și pentru modernizarea instituțiilor noastre publice prin intermediul proiectelor sprijinite financiar de către autoritățile de la București.

Permiteți-mi să Vă asigur, Excelență, că ne bucurăm pentru orice realizare a României, pe plan intern și extern. Ne dorim ca și Republica Moldova să avanseze pe calea reformelor democratice și să facă un pas decisiv către marea familie europeană. Sînt convins că acest deziderat este posibil prin cooperarea multidimensională pe care o promovați Dumneavoastră, în calitate de Președinte al României, și pe care o dezvoltăm în comun.

Transmițînd urări de prosperitate poporului român, Vă rog să acceptaţi, Domnule Preşedinte, expresia deosebitei mele consideraţii.

LA MULŢI ANI!”

(Editor A. Răileanu)

img15008342

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!