ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un contingent al Armatei Naționale a participat la parada militară de la București

12:35 | 01.12.2015 Categorie: Politică

Chișinău, 1 dec. /MOLDPRES/. Un pluton al Armatei Naționale a participat astăzi la parada militară la București, organizată de autoritățile române cu ocazia Zilei Naționale a României, informează MOLDPRES.

Ala Diaconu, ofițer de presă al Armatei Naționale, a comunicat pentru agenție că toți cei 31 de militari detașați la parada din București fac parte din componența Companiei Gărzii de Onoare. Plutonul moldovenesc, care a defilat alături de militari din România, dar şi detașamente din Bulgaria, Polonia, Statele Unite ale Americii şi Turcia, pe Piaţa Constituției din București, a fost condus de căpitanul Vasile Ojoga. Drapelul de Stat a fost purtat de sergentul Eduard Ajder, iar drapelul Armatei Naționale – de plutonierul Tudor Minciună.

Sursa citată a mai specificat că aceasta a fost a doua participare succesivă a militarilor moldoveni la parada din România. În 2014 la eveniment au fost prezenți tot 31 de militari din compania Gărzii de Onoare a Armatei Naționale.

Pentru participarea contingentului Armatei Naționale la parada de la București, Guvernul a alocat din Fondul de rezervă peste 100 mii de lei, dintre care peste 68 mii de lei constituie diurna militarilor, 30 mii de lei cheltuielile pentru transport și peste trei mii de lei - asigurarea medicală.

(Reporter V. Rusu, editor A. Răileanu)

img15008344

img15008344

img15008344

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!