ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pe fîntînile din Vulcăneşti au fost fixate tăbliţe ce indică calitatea apei

14:35 | 02.12.2015 Categorie: Regiuni

Chişinău, 2 dec. /MOLDPRES/. Primăria oraşului Vulcăneşti a anunţat că în această săptămînă pe fîntînile de mină, situate pe principalele străzi ale localităţii, vor fi aplicate plăcuțe speciale cu informații privind componenţa chimică şi gradul de utilitate a apei pentru consum, transmite MOLDPRES.

“Unii indici depăşesc de patru ori normele admise. Tăbliţele trebuie fixate pe fîntîni ca cetățenii să ştie ce fel de apă consumă”, a declarat primarul oraşului Vulcăneşti, Victor Petrioglu, citat de gagauzinfo.md.

Deocamdată au fost pregătite plăcuțe cu texte pentru opt fîntîni de pe străzile centrale din Vulcăneşti. Tăblițele includ următoarele note: apă potabilă, apă potabilă doar după fierbere şi apă ce nu poate fi folosită pentru consum.

Informaţia este în limbile română, rusă şi găgăuză, datele fiind prezentate în baza probelor de apă prelevate în luna septembrie.

Analiza apei şi tăbliţele au fost efectuate în cadrul proiectului “Consolidarea acţiunilor între ONG şi autorităţile publice locale cu implicarea societăţii civile în scopul protecţiei resurselor şi calităţii apei potabile în stepa Bugeacului”. Programul este finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img15008385

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!