ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un holding elveţian intenţionează să modernizeze aeroportul din Bălţi

17:19 | 22.12.2015 Categorie: Economie

Chişinău, 22 dec. /MOLDPRES/. Un holding elveţian doreşte să implementeze în R. Moldova un proiect prin care aeroportul din municipiu Bălţi urmează să fie modernizat. Anunţul a fost făcut astăzi de către reprezentantul companiei Iurie Gheorghiță, informează MOLDPRES.

„Compania elvețiană studiază posibilitatea de a-şi extinde afacerea şi în R. Moldova. Experţii susţin că infrastructura trebuie construită de la zero. Calculele estimative ajung la o cifră minimă de 30 mln de euro, cheltuieli pe care holdingul este gata să le suporte”, a susţinut Iurie Gheorghiță.

Membrii companiei au prezentat deja o scrisoare de intenţie la primăria mun. Bălţi, precum şi Guvernului R. Moldova, prin care au solicitat concesiunea aeroportului pentru o perioadă de 49 de ani.

„Ieri, am depus o scrisoarea de intenţie la primăria mun. Bălţi. Aşteptăm un răspuns şi din partea Guvernului. Dacă proiectul va fi acceptat, atunci potrivit legislaţiei urmează să fie iniţiată o licitaţie internaţională pentru concesionarea aeroportului pentru o perioadă de 49 de ani. Ulterior, maxim în trei ani, aeroportul va fi modernizat. Prin urmare, vor fi create peste 200 de locuri de muncă”, a menţionat Gheorghiță.

Aeroportul din Bălţi este situat la 15 km la nord de centrul oraşului şi are o suprafaţă de 144 ha. Acesta este al doilea aeroport ca mărime din R. Moldova, fiind deschis pentru transporturile de pasageri şi mărfuri, dar utilizat, în majoritatea cazurilor, pentru curse interne şi zboruri ocazionale externe.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

img15009013

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!