ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Echipa națională de fotbal va avea un stil propriu de joc

13:27 | 15.01.2016 Categorie: Sport

Chişinău, 15 ian. /MOLDPRES/. Echipa națională de fotbal va avea pe viitor un stil propriu de joc, reieșind din proiectul propus ieri de Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) în cadrul unei conferințe dedicate antrenorilor selecționatelor Moldovei de toate vîrstele și conducătorilor școlilor de fotbal din țară, relatează MOLDPRES.

În cadrul întrunirii a fost făcută o analiză a situaţiei fotbalului moldovenesc, în special la compartimentele copii şi juniori, cluburi, selecţionate naţionale, pregătirea antrenorilor.

”Noi trebuie să avem stilul nostru propriu, specific de joc, reieșind din particularitățile naționale ale poporului. Pentru a transpune în fapt acest proiect trebuie să facem front comun. Premise pentru traducerea lui în viață există. Avem școală de fotbal, recunoscută pe plan mondial, avem antrenor cu licențe PRO, A, C. Am creat patru oficii regionale. Baza tehnică materială existentă permite practicarea fotbalului pe tot parcursul anului cu jucători de toate categoriile de vîrstă”, a declarat astăzi pentru agenție președintele FMF, Pavel Cebanu.

Potrivit lui, noul stil de joc propus nu va fi o dogmă. ”Ne vom aduna cu regularitate pentru a face schimb de opinii. Evident, fiecare echipă va avea specificul ei, dar în temei structura și nucleul noului stil propus se va păstra”, a adăugat oficialul.

Participanţii au avut ocazia să facă anumite concluzii şi să stabilească priorităţile de dezvoltare în viitor a unui program de pregătire a fotbaliştilor pentru diferite categorii de vîrstă.

Totodată, a fost prezentată o informaţie amplă despre proiectul „Noi” – o strategie de dezvoltare a fotbalului de juniori de elită. Datorită efortului întregii comunităţi fotbalistice va fi formulată o filosofie naţională de dezvoltare a fotbalului, dar şi un concept de joc al selecţionatelor naţionale în toate aspectele. În acest sens, au fost create grupuri de lucru, iar din luna septembrie a anului 2016 proiectul „Noi” va fi implementat la cluburile de fotbal din ţară.

Echipa națională a avut o prestație slabă în preliminariile Campionatului European, încheiate anul trecut, ocupînd ultimul loc în grupa sa, iar în prezent se situează pe locul 154 în clasamentul mondial.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img16000320

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!