ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul Vasile Botnari a fixat priorităţile pentru eficientizarea activităţii ÎS „Poşta Moldovei”

14:07 | 27.01.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 27 ian. /MOLDPRES/. Serviciile poştale trebuie să corespundă atît necesităţilor cetăţenilor care locuiesc în oraşe, cît şi ale celor din mediul rural, a declarat astăzi, în cadrul unei şedinţe axate pe eficientizarea activităţii Întreprinderii de Stat „Poşta Moldovei”, ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Vasile Botnari, comunică MOLDPRES.

Oficialul a apreciat reformele demarate în domeniu, inclusiv adoptarea în prima lectură a Legii Poştei. În opinia ministrului, implementarea acestora trebuie urgentată, dat fiind creşterea fluxului de clienţi deserviţi de oficiile poştale din ţară.

”La Chișinău este acută problema rîndurilor mari, care necesită soluții imediate, iar în mediul rural se impun schimbări ce ar permite accesul oamenilor în oficiile poştale la servicii precum retragerea banilor de pe cardurile bancare de salarii, transferurile bănești internaționale, posibilitatea achitării cu cardurile de salarii a facturilor ş.a.”, a menţionat  Vasile Botnari.

În context, ministrul a punctat mai multe obiective pentru primele o sută de zile de mandat. Soluțiile propuse includ extinderea numărului de Post-terminale cititoare de card în oficiile poştale teritoriale. De asemenea, în următoarele trei luni urmează să fie finalizat procesul de informatizare a oficiilor poștale, în urma căruia toate oficiile vor fi dotate cu calculatoare și softuri necesare, iar cetățenii vor fi deserviți mai rapid și calitativ.

Potrivit ministrului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, vor fi procurate încă zece Post-terminale pentru colete. Acestea vor dispune de softuri pentru expedierea coletelor, dar concomitent vor permite şi încasarea plăţilor pentru servicii comunale.

“Un alt obiectiv fixat în domeniul poştei constă în iniţierea negocierilor de semnare a unor acorduri privind transferurile băneşti internaţionale prin sisteme electronice STEFI şi Eurogiro. Aceste sisteme sînt avantajoase pentru expeditor graţie comisionului minim perceput şi permit ridicarea banilor din orice oficiu poştal din ţară”, a specificat Vasile Botnari.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img16000676

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!