ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria Ungheni a lansat o campanie de promovare a voluntariatului în situaţii de risc

10:53 | 30.01.2016 Categorie: Regiuni

Chişinău, 30 ian. /MOLDPRES/. „Comunitatea te vrea voluntar!” este genericul unei campanii ce urmează să fie promovată pe parcursul anului 2016 de Primăria oraşului Ungheni. Aceasta se va desfăşura în cadrul proiectului „Dezvoltarea serviciului de salvatori voluntari pentru situaţii de urgenţă”, susţinut de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, comunică MOLDPRES.

Prin acest proiect, Primăria Ungheni şi-a propus un plan de activităţi menite să crească nivelul de rezistenţă a localităţii faţă de situaţiile de urgenţă. În acest sens, administraţia oraşului va lansa și o campanie de informare cu privire la acţiunile în fazele unui dezastru.

Totodată, vor fi recrutaţi voluntari care vor forma două echipe de salvatori de tineri şi adulţi. Aceştia vor avea posibilitatea să se implice în campania de informare și prevenire a riscurilor, dar vor putea participa şi la intervenţiile în situaţii de risc.

Instruirile vor fi organizate de Direcţia situaţii excepţionale la Centrul de Informare pentru Cetăţeni din Ungheni care va fi dotat şi cu echipament pentru studii on-line. Prima campanie de informare va fi lansată la 1 februarie şi va avea scopul de îmbunătăţi capacitățile de reacţie a cetăţenilor la diferite hazarduri, riscuri şi dezastre.

În acelaşi timp, Primăria Ungheni a pregătit o Strategie sectorială de reducere a riscurilor şi dezastrelor pentru perioada 2016-2020 care va fi prezentată populaţiei în cadrul audierilor publice. Totodată, în curs de elaborare se află o platformă electronică ce va fi utilizată pe post de instrument de informare şi comunicare cu orăşenii. Aceasta va include și baza de date a voluntarilor salvatori din Ungheni, precum şi hărţile de risc ale oraşului.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img16000778

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!