ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un număr mare de îmbolnăviri respiratorii acute a fost înregistrat în raionul Ceadîr-Lunga

14:48 | 02.02.2016 Categorie: Regiuni

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. O intensificare a infecţiilor respiratorii acute a fost înregistrată în mai multe sate din Ceadîr-Lunga. În ultimele şapte zile, peste 60 de persoane din acest raion au avut nevoie de intervenţia medicului, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al administraţiei UTA Gagauz-Yeri.

Potrivit şefului Direcţiei pentru educaţie a Executivului autonomiei, Sofia Torlac, o situaţie deosebit de gravă este în satul Gaidar, unde din cauza îmbolnăvirii în masă a copiilor de vîrstă preşcolară a fost închisă grădiniţa.

Totodată, şeful Direcţiei sănătate, Alexei Zlatovcen, a menţionat că ”este vorba doar de infecţii respiratorii. Deocamdată, pe teritoriul autonomiei nu a fost înregistrat nici un caz de îmbolnăvire cu gripă”, a subliniat Zlatovcen.

Funcţionarul a menţionat în context că  Spitalul raional Ceadîr-Lunga  a achiziţionat loturi suplimentare de medicamente pentru localizarea maladiilor respiratorii acute.

La rîndul său, başcanul Irina Vlah a dispus direcţiei pentru învăţămînt să examineze posibilitatea introducerii carantinei şi în liceul din Gaidar.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img16000846

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!