ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova va iniția negocieri cu Argentina și Statele Unite Mexicane privind abolirea regimului de vize

18:47 | 03.02.2016 Categorie: Politică

Chişinău, 3 feb. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a decis în ședința de astăzi inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Argentinei privind abolirea regimului de vize pentru titularii de pașapoarte ordinare, informează MOLDPRES.

La propunerea părții argentiniene, au fost demarate procedurile de negociere a două acorduri separate de abolire a regimului de vize, unul pentru pașapoartele diplomatice, oficiale și de serviciu, inițiate anterior, și altul pentru pașapoarte ordinare.

Guvernul a aprobat, de asemenea, decizia privind inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statelor Unite Mexicane privind abolirea regimului de vize pentru titularii pașapoartelor diplomatice, de serviciu și oficiale.

Astfel, Argentina și Statele Unite Mexicane ar putea deveni cel de-al doilea și al treilea stat din America Latină, după Chile, în care moldovenii ar putea călători fără vize. Cetățenii Republicii Moldova pot intra fără vize în circa 70 de state.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

img16000898

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!