ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Familiile victimelor incendiilor de la Edineţ şi Călăraşi vor primi ajutoare din partea statului

10:45 | 08.02.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 8 feb. /MOLDPRES/. Familiile victimelor incendiilor care s-au produs recent în raioanele Edineţ şi Călăraşi vor primi ajutoare materiale, în valoare totală de 47 de mii de lei (2240 de euro). Anunţul a fost făcut astăzi de Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, comunică MOLDPRES. 

Banii vor fi viraţi din Fondul Republican de Susţinere Socială a Populaţiei, diferenţiat, în funcţie de gravitatea cazului. 

Totodată, ministerul sus-numit va acorda familiei sinistrate din Călăraşi un lot umanitar constituit din bunuri de uz casnic şi uz personal, din fondul de rezervă al ajutoarelor umanitare administrate de minister.

La 30 ianuarie curent şase persoane au murit într-un incendiu, produs într-o casă de locuit din satul Trinca, raionul Edineţ. E vorba despre patru copiii, care aveau între şase şi 11 ani şi două femei, de 28 şi 36 de ani. Un alt incendiu devastator a avut loc în noaptea din 29 spre 30 ianuarie în oraşul Călăraşi, unde o casă a ars din temelie, după ce proprietarul ei, un bărbat de 50 de ani, i-a dat foc. Potrivit rudelor acestuia, dar şi responsabililor din localitate, bărbatul are dereglări psihice. 

(Reporter D. Moraru, editor M. Jantovan) 

img16001029

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!