ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Oamenii legii au anihilat o linie clandestină de preparare a medicamentelor farmaceutice

15:30 | 08.02.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 8 feb. /MOLDPRES/. Inspectoratul General al Poliției (IGP) a anihilat recent o linie clandestină de preparare și comercializare a produselor parafarmaceutice, informează MOLDPRES.

Vitalie Procopii, șef de secție în Direcția operațiuni speciale a Inspectoratului Național de Investigații al IGP, a menționat astăzi la o conferință de presă că este vizată o familie, care se ocupa cu prepararea unui medicament bazat pe gaz, alcool etilic și nucă verde, fără a deține licență pentru desfășurarea unei astfel de activități. ”Este vorba de un bărbat de 62 de ani, o femeie de 48 de ani și un tînăr de 24 de ani. Femeia și fiul său erau responsabili de prepararea și îmbutelierea preparatelor medicamentoase, iar bărbatul opera toate tranzacțiile ce țin de partea financiară. Tatăl și feciorul au fost  reținuți, iar femeia este cercetată în stare de libertate”, a precizat Procopii.

Medicamentele erau vîndute peste hotarele țării pe cale terestră sau prin intermediul poștei la un preț de 20 de euro per unitate, iar pe teritoriul Republicii Moldova cu 280 de lei. Achiziționarea și promovarea produsului se făcea prin skype, telefon, poșta electronică sau site-ului.

În urma perchezițiilor efectuate de către polițiști, la depozitul ilegal și la domiciliul inculpaților au fost depistate produse în proces de fermentare, circa 3.600 kg, dar și produs finit care urma să fie comercializat, aproximativ 3.400 de litri. Valoarea totală a mărfii depistate se ridică la circa 2 milioane de lei.

Oamenii legii nu pot spune deocamdată dacă medicamentul avea efect negativ sau pozitiv asupra sănătății, deoarece pînă în prezent nu au fost înregistrate plîngeri în privința acestui preparat.

Pe acest caz a fost deschis un dosar penal pentru evaziune fiscală în proporții deosebit de mari, iar învinuiții riscă amendă de la 60 000 la 100 000 de lei sau  pînă la 6 ani de închisoare.   

(Reporter P. Beregoi, editor M. Jantovan)

img16001043

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!