ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut o întrevedere cu Regele Suediei

16:05 | 08.02.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 8 feb. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu a avut astăzi, la Stockholm, o întrevedere cu Majestatea Sa Regele Carl Gustaf al XVI-lea al Suediei, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului. 

Andrian Candu a exprimat recunoștință autorităților și cetățenilor suedezi pentru sprijinul financiar consistent și expertiza acordată Republicii Moldova în procesul de implementare a reformelor și integrare europeană, Suedia fiind unul dintre cei mai importanți parteneri de dezvoltare ai țării noastre. Valoarea totală a proiectelor implementate în prezent cu sprijinul financiar al Guvernului Suediei este de circa 37 mln de euro. 

În cadrul discuțiilor Președintelui Parlamentului cu Majestatea Sa au fost evidențiate bunele relații de cooperare stabilite între cele două state. 

Regele Suediei s-a interesat de situația din țara noastră și contextul regional. Președintele Parlamentului i-a vorbit Majestății Sale despre evoluțiile celor mai importante ramuri ale economiei Republicii Moldova, precum producerea de vinuri, dezvoltarea domeniului energiei regenerabile și industriei.  

Andrian Candu i-a adresat Majestății Sale invitația de a vizita țara noastră, referindu-se atît la vinurile selecte cu care se mîndrește R. Moldova și care i-au fost oferite în dar de mai mulți producători din țara noastră, cît și la inițiativa de înființare a unui Muzeu la Varnița. 

Primirea Președintelui Parlamentului la Casa Regală evidențiază, o dată în plus, relațiile speciale dintre Suedia și Republica Moldova, inclusiv istorice, fiind cunoscut faptul că, la începutul sec. al XVIII-lea, timp de 7 ani, Carol al XII-a al Suediei a trăit la Varnița, Tighina. 

Andrian Candu și-a început astăzi vizita de două zile în Suedia. Mîine, speakerul se va întîlni cu omologul său, Președintele Parlamentului suedez, Urban Ahlin, precum și cu oficiali de la Ministerul Afacerilor Externe al Suediei și Ministerul Comerțului și Inovației.

(Editor M. Jantovan)

img16001046

img16001046

img16001046

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!