ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fotbalistul Artur Ioniță a marcat al 4-lea gol în campionatul Italiei

18:41 | 08.02.2016 Categorie: Sport

Chişinău, 8 feb. /MOLDPRES/. Mijlocașul moldovean Artur Ioniță a marcat ieri al patrulea gol în campionatul de fotbal al Italiei, Serie A, pentru echipa Hellas Verona la care evoluează cu începere din anul trecut, relatează MOLDPRES.

El a majorat scorul partidei (3-1) disputate cu Inter Milano pe teren  propriu, înscriind cu capul după o lovitură de colț. Meciul pînă la urmă s-a încheiat la egalitate (3-3). Hellas Verona continuă să se situeze pe ultimul loc în clasament, deși nu a cedat în ultimele cinci meciuri desfășurate.

Artur Ioniță a servit pe durata aflării sale la echipa Hellas Verona și trei pase de gol. Chiar dacă echipa sa se află în subsolul clasamentului, el are o prestație bună și și-l doresc, conform presei italiene, patru cluburi din Italia - Fiorentina, Napoli, Genoa și Cagliari.

În legătură cu acest fapt, suma unui posibil transfer al fotbalistului moldovean, potrivit site-ului specializat german transfermarkt.de, a sporit cu aproximativ un milion de euro și este egală cu 3 mln de euro, fiind cea mai mare din istoria fotbalului moldovenesc.

Artur Ioniță, component al echipei naționale (19 meciuri – 2 goluri) este primul jucător moldovean care evoluează în liga superioară a fotbalului din Italia.

Cel mai spectaculos transfer în istoria fotbalului moldovenesc a fost făcut de mijlocașul Alexandru Curteian, pentru care Zimbru Chișinău a primit un milion de dolari la vremea respectivă.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img16001051

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!