ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SUA vor să instaleze rapid un sistem antirachetă în Coreea de Sud

11:30 | 09.02.2016 Categorie: Externe

Washington, 9 feb. /MOLDPRES/.Statele Unite ale Americii /SUA/ vor să instaleze cît mai rapid un sistem antirachetă în Coreea de Sud, după ce, duminică, regimul de la Phenian a lansat o rachetă cu rază lungă de acţiune pentru a transporta un satelit, informează B1.ro, citată de MOLDPRES.

Comunitatea internaţională a calificat acţiunea drept un test balistic.

”Sîntem de ceva vreme îngrijoraţi de comportamentul regimului din Coreea de Nord. Este un regim autoritar care a încălcat în mod repetat rezoluţiile ONU, a testat şi a produs arme nucleare şi acum încearcă să îşi perfecţioneze sistemul balistic”, a susținut Obama.

Un purtător de cuvînt al Pentagonului a anunţat că Statele Unite ale Americii vor desfășura "cît de curînd posibil" sistemul lor antibalistic numit Terminal High Altitude Area Defense în Coreea de Sud.

Iniţiativa americanilor a fost, însă, contestată vehement de China. Regimul de la Bejing a catalogat această amplasare drept o ameninţare.

Duminică, regimul din Coreea de Nord a lansat o rachetă cu rază lungă de acțiune în ciuda avertismentelor comunităţii internaţionale. Coreea de Nord susţine, însă, că programul spaţial pe care îl desfăşoară are scopuri pur ştiinţifice.

 

/Editor M.Cucu/

img16001064

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!