ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fracţiunea PPEM a părăsit Alianţa proeuropeană din Consiliul municipal Chişinău

12:11 | 09.02.2016 Categorie: Politică

Chişinău, 9 feb. /MOLDPRES/. Fracţiunea Partidului Popular European din Moldova (PPEM) din Consiliul municipal Chişinău (CMC) a anunţat astăzi la o conferinţă de presă că îşi retrage semnăturile de pe Declaraţia de constituire a Alianţei proeuropene în CMC, informează MOLDPRES.

Mesajul a fost dat citirii de preşedintele fracţiunii municipale a PPEM, Oazu Nantoi, care a menţionat că Alianţa proeuropeană nu şi-a atins scopul de a soluţiona problemele capitalei. „Constatăm că şi la nivel local promisiunile aşa-zişilor proeuropeni nu sînt decît un paravan pentru scheme şi interese personale”, a spus Nantoi.  

Politicianul a subliniat în context că fracţiunea PPEM nu a susţinut nici un proiect de decizie ce poate fi suspectat de abateri de la cadrul legal. „Sîntem profund indignaţi de faptul că pretinsele doctrine de partid, manifestate într-o manieră isterică şi populistă, au anihilat responsabilitatea comună a consilierilor în faţa urbei”, a declarat consilierul PPEM.

Fracţiunea Partidului Popular European a constatat că „nu s-a reuşit crearea unui parteneriat transparent între Consiliul municipal şi Primarul general, iar în schimb se doreşte ca CMC să fie o anexă docilă a aparatului corupt al Primăriei”.

În acelaşi timp, fracţiunea PPEM nu a declarat trecerea în opoziţie, dar şi-a reafirmat lista de priorităţi, printre care „eliminarea corupţiei şi a conflictului de interese în cadrul Primăriei”.

Acordul privind crearea Alianţei proeuropene în Consiliul municipal Chişinău a fost semnat la 3 septembrie 2015. Documentul a fost semnat de 26 de consilieri din partea PL, PPEM, PLDM şi PDM. Fracţiunea Partidului Popular European în CMC este constituită din cinci consilieri.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img16001066

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!