ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Clubul Olympique Marseille se vinde pentru 200 milioane de euro

15:27 | 09.02.2016 Categorie: Externe

Paris, 9 feb. /MOLDPRES/. Proprietara grupării Olympique Marseille, rusoaica Margarita Louis-Dreyfus, caută cumpărător pentru clubul francez de fotbal pentru 100 milioane de euro, la care se adaugă obligația de a investi încă 100 milioane de euro pentru întărirea echipei care ocupă locul 10 în Ligue 1, la 35 puncte distanță de liderul PSG, relatează EFE, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

Margarita este văduva magnatului Robert Louis-Dreyfus, acționar principal la Marseille între 1996 și 2009, înainte de a deceda de leucemie. De la moartea soțului ei, Margarita a investit 40 milioane de euro în club pentru a compensa pierderile, dar ultima investiție de capital datează din vara anului 2014.

Recent, proprietara l-a anunțat pe președintele Vincent Labrune că nu va mai investi niciun ban la Olympique Marseille, cu cîteva zile înainte ca directorul general Philippe Perez să demisioneze pe 22 ianuarie din cauza ''divergențelor strategice și financiare''.

Printre cumpărătorii interesați de clubul francez la care au jucat Franz Beckenbauer, Jean-Pierre Papin, Didier Deschamps, Rudi Voeller, Didier Drogba, Franck Ribery sau Robert Pires se numără potenți oameni de afaceri americani, indieni și arabi.

Marseille a cîștigat Liga Campionilor în 1993 și are 9 titluri în palmares, ultimul datînd din 2010. De vînzarea clubului se ocupă banca de investiții Rothschild.

(Editor A. Răileanu)

img16001077

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!