ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un colocviu cu genericul „Acţionează acum pentru un Internet mai bun!” a avut loc la o bibliotecă din capitală

18:04 | 09.02.2016 Categorie: Cultură

Chişinău, 9 feb. /MOLDPRES/. Cu ocazia Zilei Europene a Siguranţei pe Internet, Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă” din Chişinău a organizat astăzi colocviul „Acţionează acum pentru un Internet mai bun!”, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenţie, directorul adjunct al instituţiei, Eugenia Bejan, a menţionat că în cadrul evenimentului elevi de la liceele „Ion şi Doina Aldea Teodorovici”, „Mihai Eminescu”, „Minerva” şi de la Colegiul Naţional de Comerţ din Chişinău au discutat despre ce înseamnă siguranţa fiecăruia pe Internet. De asemenea, ei şi-au expus opiniile cu privire la politicile de utilizare a telefoanelor mobile şi a Internet-ului în şcoli, precum şi au propus acţiuni de ridicare a calităţii conţinuturilor din Internet.

În acelaşi timp, adolescenţii au făcut un schimb de păreri cu privire la siguranţa pe Internet cu reprezentantul unei companii specializate.

Ziua Siguranţei pe Internet este un eveniment de anvergură europeană care se desfăşoară anual în luna februarie, sub egida reţelei europene "INSAFE" - European Safer Internet Network. Acţiunea are drept scop promovarea utilizării într-un mod mai sigur şi responsabil a tehnologiei online şi a telefoanelor mobile, mai ales de către copii şi adolescenţi.

Ajunsă la cea de-a XIII-a ediție, Safer Internet Day 2016 a fost sărbătorită astăzi în peste 100 de ţări din întreaga lume cu sprijinul Comisiei Europene şi a celor 31 de Centre Naţionale Safer Internet.

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu)

img16001084

img16001084

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!