ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Italia începe o consultare populară pe internet privind „situația și perspectivele Uniunii Europene”

18:13 | 09.02.2016 Categorie: Externe

Roma, 9 feb. /MOLDPRES/. Italia a decis să înceapă o vastă consultare populară pe internet privind "situația și perspectivele Uniunii Europene", pentru a ajunge la o Europă "mai apropiată de cetățeni", a anunțat marți președinta Camerei Deputaților, Laura Boldrini, relatează AFP, citată de AGERPRES și MOLDPRES.

"Este o inițiativă care urmărește să dea cuvîntul cetățenilor", a subliniat ea în fața jurnaliștilor la Roma, prezentînd consultarea care va începe la 12 februarie.

Chestionarul conține șase întrebări în total.

Primele trei vizează principalele avantaje ale Uniunii Europene, principalele sale inconveniente și sectoarele în care blocul comunitar poate face mai mult, propunînd de la nouă la zece răspunsuri la fiecare întrebare, fiecare persoană trebuind să aleagă trei.

Apoi, italienii sînt întrebați ce ar trebui să facă UE pentru a fi mai eficientă, dacă este necesar să se consolideze cetățenia europeană și ce ar trebui făcut pe plan instituțional pentru a scoate UE din criza actuală. Pentru fiecare din aceste întrebări, există de la trei la șase răspunsuri, dintre care numai unul poate fi ales.

În chestionar există de asemenea și un spațiu liber care permite participanților la consultare să propună orice consideră util pentru a apropia UE de cetățeni.

"Ne confruntăm cu provocări uriașe — schimbările climatice, terorismul, fluxurile migratorii—, și nici un stat nu le poate face față singur. Uniți putem fi influenți, divizați sîntem total insignifianți", a insistat Laura Boldrini, o pro-europeană convinsă.

(Editor A. Răileanu)

img16001090

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!