ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe Andrei Galbur l-a primit pe ambasadorul Belgiei în R. Moldova

18:46 | 09.02.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 feb. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene l-a primit astăzi pe ambasadorul Regatului Belgiei în Republica Moldova, cu reşedinţa la Bucureşti, Thomas Baekelandt, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare și comunicare cu mass-media al MAEIE.

Cei doi oficiali au abordat chestiuni ce ţin de starea actuală şi perspectivele relaţiilor moldo-belgiene şi au reiterat interesul reciproc în dezvoltarea în continuare a dialogului politic şi a cooperării comercial-economice între cele două ţări. În acest context, a fost subliniată importanţa intrării în vigoare la 1 ianuarie 2016 a Acordului privind securitatea socială între Republica Moldova şi Regatul Belgiei şi impactul pozitiv al acestuia asupra cetăţenilor moldoveni.

Diplomatul belgian a reiterat disponibilitatea ţării sale de a susţine în continuare Republica Moldova în implementarea reformelor prevăzute de Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

La rîndul său, ministrul Andrei Galbur a ţinut să sublinieze hotărîrea fermă a noului Guvern de la Chişinău de a continua cursul de integrare europeană şi de a accelera implementarea reformelor necesare vizînd, în particular, combaterea corupţiei, reformarea sistemului justiţiei şi a sectorului financiar-bancar.

(Editor A. Răileanu)

img16001094

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!