ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procurorul general Corneliu Gurin a demisionat

11:21 | 26.02.2016 Categorie: Politică

Chişinău, 26 feb. /MOLDPRES/. Procurorul general Corneliu Gurin  și-a prezentat demisia. Anunțul a fost făcut în ședința de astăzi a Parlamentului, informează MOLDPRES.

Potrivit lui Gurin, decizia a fost luată după ce Parlamentul a adoptat noua Lege a Procuraturii.

„Vreau să vă mulţumesc pentru votarea Legii Procuraturii, începe un capitol decisiv pentru această instituţie. Legea permite ca mandatul Procurorului general să se încheie în aprilie 2018. Însă am decis să vin acum în fața Parlamentului pentru a-mi depune mandatul. Demisionez din data de 1 martie", a declarat Corneliu Gurin.

„Urmează schimbări sistemice pentru reformarea sistemului. Noul Procuror general trebuie să fie selectat de Consiliul Superior al Procurorilor, prin concurs public, la care să participe cei mai buni specialişti în domeniu, capabili să-şi asume implementarea reformei”, a adăugat Gurin.

Corneliu Gurin a fost numit în funcţia de Procuror general al Republicii Moldova în aprilie 2013. 

Anterior acesta a activat în calitate de jurist și a deţinut funcţia de consultant principal în Direcţia juridică a Aparatului Parlamentului, în perioada 1995-2001. Între anii 2001-2005 Corneliu Gurin a fost director general al Aparatului Parlamentului R. Moldova, consilier al Preşedintelui Legislativului în probleme juridice şi relaţii cu organele de drept.

În perioada 2005-2012 a fost jurist/coordonator de programe la Asociaţia Obştească ADEPT, precum şi în alte proiecte internaţionale.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img16001638

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!