ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria Ungheni a mobilizat orășenii într-o campanie de salubrizare de proporţii

13:20 | 22.03.2016 Categorie: Regiuni

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Primăria orașului Ungheni a lansat o campanie de salubrizare cu genericul “Iubeşte-ţi oraşul curat” care se desfăşoară în perioada 19 martie – 30 aprilie, informează MOLDPRES.

“În acest an vom derula o campanie mult mai extinsă. Ne-am propus să implicăm cît mai multă lume, iar fiecare instituţie publică, agent economic sau organizaţie neguvernamentală va avea misiuni concrete pentru anumite sectoare din localitate. Întreprinderile municipale specializate vor asigura evacuarea deşeurilor”, a menţionat primarul oraşului Ungheni, Alexandru Ambros.

Potrivit primarului, în primăvara curentă vor fi finalizate lucrările de amenajare a parcului din Cartierul Tinereţii. “Am creat acest parc anul trecut. O mare parte din copacii plantaţi s-au prins, mai avem de îndeplinit unele lucrări ca la sfîrşitul acestui bilunar ecologic să dăm parcul în folosinţă. Va fi o grădină publică deosebită cu o compoziţie sculpturală la care lucrează cunoscutul artist plastic Ion Zderciuc, originar din Ungheni”, a precizat edilul.

Primarul de Ungheni a afirmat că datorită campaniilor de salubrizare care se desfăşoară cu regularitate în oraş, s-a reuşit soluţionarea mai multor probleme legate de curăţenia localităţii.

“Astăzi nu mai este situaţia care era cu şapte ani în urmă cînd aveam la Ungheni aproape 30 de gunoişti neautorizate. Mai apare cîte una pe la periferie, dar este imediat localizată şi înlăturată. Este îmbucurător că tot mai mulţi orăşeni conştientizează faptul că e mai bine să locuieşti într-un oraş curat. În acest an am planificat o campanile de sensibilizare a populaţiei, mai ales a localnicilor din apropierea zonelor cu probleme. Vom urmări ca toţi să participe la acţiunile de salubrizare, or, astfel  vor fi interesaţi să păstreze curăţenia”, a subliniat Ambros.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img16002282

img16002282

img16002282

img16002282

img16002282

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!