ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Noul Guvernator al BNM a fost prezentat echipei de către Președintele Parlamentului

13:45 | 11.04.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 11 apr. /MOLDPRES/. Sergiu Cioclea își începe astăzi activitatea la șefia Băncii Naționale a Moldovei. Noul Guvernator a fost prezentat angajaților BNM de către Președintele Parlamentului Andrian Candu. La eveniment a participat și ex-Guvernatorul BNM, Dorin Drăguțanu, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

„Este o perioada plină de provocări pentru Republica Moldova, inclusiv în economie și sistemul financiar-bancar, dar sînt sigur că veți reuși, datorită profesionalismului și experienței occidentale, care vă vor ajuta să faceți față și provocărilor din partea politicului și să răspundeți acestora cu respect. Vă doresc mult succes, să fiți răbdător, integru și profesionist”, a fost mesajul Președintelui Parlamentului pentru Sergiu Cioclea, la început de mandat în fruntea BNM.

Andrian Candu i-a mulțumit, de asemenea, fostului Guvernator al BNM, Dorin Drăguțanu, pentru eforturile depuse în contextul stabilizării cursului Băncii Naționale, pentru a micșora rata inflației. Președintele Parlamentului a mai declarat că, datorită eforturilor unor oameni profesioniști, care au luat decizii corecte, lucrurile au decurs altfel în Republica Moldova și au fost evitate anumite situații, care ar fi putut să se întîmple ca urmare a fraudei bancare. 

„Banca Națională are un nou Guvernator cu o experiență, care, în prezent, nu poate fi egalată de nimeni din țară, o conducere lucidă și profesionistă, care va îndeplini această misiune dificilă”, a declarat ex-Guvernatorul BNM, Dorin Drăguțanu, dorindu-i suces noii conduceri a Băncii Naționale.  

La rîndul său, noul Guvernator al BNM a declarat că este pregătit să facă față tuturor provocărilor și înțelege că mandatul său va fi unul dificil. „Mulțumesc Parlamentului pentru încrederea acordată, într-o perioadă complicată pentru țara noastră. Am avut întotdeauna un respect aparte pentru colectivul BNM, încă de la înființare. Banca Națională dispune de un grup de profesioniști capabili să opereze în situații economice extrem de dificile. Mă voi strădui să discut cu toți angajații, să asigurăm continuitatea activității Băncii Naționale, dar și să venim cu anumite elemente de noutate, astfel încît să îmbunătățim situația economico-financiară din țară”, a menționat noul Guvernator al BNM.

Sergiu Cioclea a fost numit în funcţia de Guvernator al Băncii Naționale a Moldovei la 11 martie curent, cu voturile a 61 de deputaţi. Candidatura sa a fost selectată în cadrul unui concurs public organizat, în premieră, la iniţiativa Președintelui Parlamentului. Noul Guvernator are 42 de ani şi o experienţă de 17 ani în domeniul financiar-bancar. La concursul pentru selectarea candidatului la funcția de Guvernator al BNM au participat 9 persoane.

(Editor M. Jantovan)

img16002879

img16002879

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!