ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Numărul cazurilor de viroze a crescut pe parcursul ultimei săptămîni cu circa 30%

10:34 | 12.04.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 12 apr. /MOLDPRES/. Numărul cazurilor de viroze a crescut în Republica Moldova pe parcursul ultimei săptămîni cu circa 30%, fiind sub pragul epidemic, informează MOLDPRES.

Potrivit datelor Centrului Naţional de Sănătate Publică, în perioada menţionată au fost înregistrate opt cazuri de gripă sezonieră clinică.

Circa 2200 de cazuri noi de viroze s-au înregistrat pe parcursul săptămînii trecute în municipiul Chişinău, cu peste 800 de cazuri mai multe decît în ultima săptămînă a lunii martie.

„În Chișinău au fost internaţi 64 de bolnavi, dintre care 59 de copii. Cei mai afectaţi sînt micuții de pînă la 6 ani. În total, în perioada rece a anului în municipiu s-au înregistrat 578 de cazuri de gripă sezonieră”, se menţionează într-un raport al Centrului de Sănătate Publică din capitală.

În sezonul rece 2015-2016, în R. Moldova au murit din cauza complicaţiilor provocate de gripă 20 de persoane.

Specialiştii îndeamnă persoanele care sesizează primele simptome de gripă (dureri de cap, în gît, dureri în articulaţii, febră şi tuse) să se adreseze de urgenţă medicului de familie.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

img16002895

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!