ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Bilanțul provizoriu al seismului din Ecuador este de 77 de morţi şi aproape 600 de răniţi

13:04 | 17.04.2016 Categorie: Externe

Quito, 17 apr. /MOLDPRES/. Cel puţin 77 de persoane au murit în urma unui cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade produs sîmbătă noapte în Ecuador, fiind decretată stare de urgenţă naţională, informează Le Figaro, citat de MEDIAFAX și MOLDPRES.

Bilanţul cutremurului cu magnitudinea de 7,8 grade, care a avut loc în Ecuador sîmbătă noapte, a ajuns la 77 de morţi şi 588 de răniţi, a anunţat vicepreşedintele ţării, Jorge Glas, potrivit BBC News online.

Seismul s-a produs sîmbătă la ora locală 18.58 (01.58) ora României, în apropiere de oraşul Muisne de pe coasta de vest a ţării, fiind resimţit în aproape toată ţara.

Cea mai afectată este provincia Manabi (vest), pagube importante înregistrîndu-se şi în oraşul Guayaquil, la 300 de kilometri de epicentrul cutremurului.

(Editor M. Jantovan)

img16003072

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!