ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Şapte sate din Regiunea Centru vor elabora strategii de dezvoltare cu susţinerea USAID şi Guvernului Poloniei

12:10 | 28.04.2016 Categorie: Regiuni

Chişinău, 28 apr. /MOLDPRES/.  Agenţia de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) a anunţat recent un concurs pentru selectarea a şapte localităţi din zona sa de activitate ce vor beneficia de susţinere pentru elaborarea Strategiilor de dezvoltare socio-economică în perioada 2016-2020. Dosarele de participare pot fi depuse pînă la data de 11 mai, informează MOLDPRES.

Potrivit ADR Centru, vor fi selectate doar localităţi rurale care au o populaţie pînă la cinci mii de locuitori şi nu au beneficiat anterior de sprijin comunitar pentru o investiţie similară. Totodată, vor avea prioritate localităţile  care dispun de Plan urbanistic general.

Concursul face parte din prima etapă a unui proiect-pilot care are scopul să acorde asistenţă autorităţilor locale în procesul de elaborare a documentelor de planificare. “Ne propunem să încurajăm administraţiile săteşti să  elaboreze strategii de dezvoltare care vor identifica resurse locale şi soluţii pentru problemele locale”, se arată într-un comunicat al ADR Centru.

Programul este implementat deocamdată în Regiunea Centru, care a fost selectată ţinîndu-se cont de criterii precum suprafaţa, ponderea localităţilor rurale, densitatea populaţiei etc. Ulterior proiectul va fi aplicat şi în alte regiuni din R. Moldova.

Proiectul din Regiunea Centru este realizat prin intermediul Agenţiei SUA  pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), Ministerului Afacerilor Externe al Poloniei, fiind implementat de Centrul de informare pentru autorităţile locale.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan) 

img16003414

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!