ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Speakerul Andrian Candu a avut o întrevedere cu experții economici germani de la ”Berlin Economics”

11:44 | 28.04.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 apr. /MOLDPRES/.  Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut astăzi o întrevedere cu experții economici germani din cadrul companiei ”Berlin Economics”. Experții oferă consultanță autorităților în domeniul economic, în legătură cu aplicarea Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Speakerul a apreciat experiența experților germani, care ar putea fi valorificată în vederea implementării diverselor politici economice. 

Un subiect aparte al discuțiilor l-a constituit activitățile realizate în cadrul proiectului de consultanță oferite de către experții germani autorităților din regiunea transnistreană.

”Trebuie să intensificăm dialogul cu autoritățile din regiunea transnistreană pentru  a găsi soluții practice la problemele cetățenilor. Parlamentul Republicii Moldova este deschis pentru a le oferi sprijin autorităților din regiunea transnistreană, în toate domeniile unde există interes, pornind de la noile realități legate de Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător”, a declarat Andrian Candu.

În altă ordine de idei, speakerul a menționat că există voință politică la Chișinău pentru relansarea negocierilor în formatul „5+2” și a anunțat că Parlamentul va crea un mecanism intern de comunicare cu negociatorii responsabili de procesul de reglementare transnistreană și va coordona acțiunile cu Guvernul.

La rîndul lor, experții economici germani au făcut o evaluare a politicilor economice și a cadrului legal din regiunea transnistreană.

(Editor M. Jantovan)

img16003417

img16003417

img16003417

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!