ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alte șase companii vor obține finanțare din mijloacele creditului polonez

08:54 | 29.04.2016 Categorie: Economie

Chişinău, 28 apr. /MOLDPRES/. Alte șase companii vor obține finanțare din mijloacele creditului acordat de Guvernul Poloniei, după ce Consiliul de Supraveghere al Unității de implementare a împrumutului de asistență a aprobat ieri dosarele acestora înaintate spre finanțare, informează MOLDPRES.

Serviciul de presă al Ministerului Economiei a precizat că au fost aprobate solicitările de finanțare a companiilor: Sunworld SRL (4,1 mln de euro pentru construcția unei fabrici de uscat legume), ”Proterm Grup” SRL (1,9 mln de euro pentru construcția unei sere hidroponice), ÎCS ”Moldova Zahăr” (1,1 mln de euro pentru modernizarea stației de filtrare a sucului), SC ”Balcom Agro Grup” SRL (972 mii de euro pentru construcția unui depozit frigorific și a unei case de ambalare cu linie de sortare), ”Vergecom” SRL (600 mii de euro pentru construcția unui abator și a unei halei la ferma de porci), precum și a unui grup de agenți economici, care au înaintat o cerere de alocare a circa 740 mii de euro pentru procurarea a 6 combine.

La moment, Consiliul de Supraveghere al Unității de implementare a creditului a aprobat cererile de finanțare a 10 companii.

Din componența Consiliului de Supraveghere al Unității de implementare a creditului de asistență acordat de Guvernul Poloniei fac parte reprezentanți ai Cancelariei de Stat, Ministerelor Economiei, Agriculturii și Industriei Alimentare şi  Finanțelor.

(Reporter A. Mardare, editor L. Alcază) 

img16003443

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!