ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 2800 de polițiști vor asigura ordinea publică în perioada sărbătorilor de Paști

12:39 | 29.04.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 29 apr. /MOLDPRES/. Peste 2800 de polițiști vor asigura ordinea, securitatea publică și dirijarea traficului rutier pe traseele naționale în perioada sărbătorilor de Paști, a anunțat astăzi șeful Inspectoratului Național de Patrulare (INP), Marin Maxian, informează MOLDPRES.

„Cu ocazia sărbătorilor pascale, subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne au elaborat un șir de acțiuni, care au ca scop asigurarea desfășurării evenimentelor ce țin de tradițiile și obiceiurile acestei sărbători religioase. Astfel, au fost dublate echipele de patrulare și de intervenție rapidă a polițiștilor pentru a spori nivelul de siguranță a cetățenilor în locurile publice și la domiciliul acestora”, a afirmat Maxian.

Șeful INP, a menționat că „o atenție deosebită va fi atrasă asupra aducerii Focului Haric la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din capitală, de unde urmează să fie repartizat în toate bisericile din țară. În timpul transportării Focului Sfînt, de la Aeroportul Internațional Chișinău, traficul rutier va fi redirecționat pe străzile adiacente”.

Pentru a asigura securitatea în Scuarul Catedralei vor fi mobilizați circa 200 de polițiști și o autospecială a Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, care vor asigura buna desfășurare a slujbei divine.

Oamenii legii îndeamnă șoferii să nu urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice, să respecte limita de viteză și să nu parcheze mașinile în locurile interzise, pentru a nu îngreuna intervenția echipelor de pompieri, a grupelor operative și a ambulanțelor.

Anul acesta creștinii ortodocși vor sărbători Paștele pe 1 mai.

(Reporter P. Beregoi, editor L. Alcază)

img16003455

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!