ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Secretarul general Anatol Vangheli a efectuat o vizită în Estonia

15:26 | 29.04.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 29 apr. /MOLDPRES/. Secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Anatol Vangheli, a întreprins, în perioada 27-29 aprilie curent, o vizită de lucru în Estonia, în contextul consultărilor interministeriale, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE. 

Programul vizitei a inclus o serie de întrevederi la Ministerul Afacerilor Externe cu secretarul general, Rainer Saks, subsecretarii Tõnis Saar şi Väino Reinart, în cadrul cărora s-a efectuat un schimb de opinii pe domenii bilaterale de interes reciproc şi funcţionarea ministerelor de externe.

Oficialul moldovean a vizitat Centrul pentru Parteneriatul Estic şi Şcoala de Diplomaţie din Estonia, la care anual sînt instruiţi tinerii diplomaţi şi funcţionarii publicii din Republica Moldova. De asemenea, secretarul general a luat cunoştinţă de mecanismul de funcţionare a societăţii digitale în Estonia, în cadrul vizitei la e-Estonia Showroom.

Totodată, a fost examinată activitatea consulilor onorifici Tiit Vapper şi Einar Vallbaum, în vederea valorificării oportunităţilor şi potenţialului de dezvoltare a cooperării în domeniile comercial-economic şi social-umanitar, precum şi contribuţia acestora la consolidarea relaţiilor de prietenie moldo-estoniene.

În cadrul vizitei, secretarul general a participat la evenimentul de celebrare a Zilei Drapelului de Stat al Republicii Moldova, în incinta Ambasadei, şi a purtat discuţii cu reprezentanţii comunităţii moldovenilor în Estonia.

(Editor L. Alcază)

img16003463

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!