ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CCA a eliberat licenţă pentru noul post public de televiziune - „Moldova 2”

16:29 | 29.04.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 29 apr. /MOLDPRES/. Consiliul Coordonator al Audiovizualului a eliberat, în cadrul şedinţei de astăzi, licenţă de emisie pentru postul de televiziune „Moldova 2”, informează MOLDPRES.

Postul ”Moldova 2” va fi al doilea canal al Instituţiei Publice Naţionale a Audiovizualului Compania „Teleradio-Moldova”. Acesta va emite 24 de ore din 24, va fi retransmis prin reţelele de cablu din ţară şi va avea acoperire naţională.

Conform proiectului prezentat de IPNA „Teleradio-Moldova”, canalul va fi unul generalist şi va difuza informaţii din domenii de interes public: cultură, sport, educaţie, ştiinţă, economie, inovaţie, divertisment etc.

Lansarea postului de televiziune „Moldova 2” este recomandată de Uniunea Europeană de Radio şi TV. Prin acordurile semnate, Compania publică „Teleradio-Moldova” are misiunea de a difuza zilnic emisiuni sportive. Astfel, postul „Moldova 2” vine să reducă din sarcinile „Moldova 1” pe acest segment şi va retransmite evenimentele sportive preconizate pentru anul 2016 – Jocurile Olimpice de la Rio şi Campionatul European de Fotbal. De asemenea, „Moldova 2” îşi propune să reanimeze arhiva impunătoare de care dispune postul public de televiziune, precum şi să se asocieze cu cele mai importante evenimente din cultură din ţară şi de peste hotare.

În cadrul discuţiilor, membrii CCA au apreciat proiectul editorial al postului de televiziune „Moldova 2”, care va diversifica şi îmbogăţi serviciile TV publice oferite populaţiei.

În context, preşedintele CCA, Dinu Ciocan, şi-a exprimat speranţa că acesta va fi un proiect viabil şi va dezvolta serviciul de programe pentru consumatori. „Sper, de asemenea, că va fi un canal original care va spori şi audienţa postului public de televiziune.

IPNA „Teleradio–Moldova” a solicitat Autorităţii de reglementare în domeniul audiovizualului eliberarea licenţei pentru postul „Moldova 2” la 30 martie 2016. Licenţa a fost eliberată pe o perioadă de 6 ani.

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img16003466

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!