ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost lansat videoclipul reprezentantei R. Moldova la „Eurovision 2016”

17:23 | 29.04.2016 Categorie: Cultură

Chişinău, 29 apr. /MOLDPRES/. La Chişinău a fost lansat astăzi videoclipul la piesa „Falling Stars” al Lidiei Isac, reprezentanta R. Moldova la Concursul muzical „Eurovision 2016”, care va avea loc la Stockholm pe 10, 12 şi 14 mai, informează MOLDPRES.

Producătorul Lidiei Isac, Serghei Orlov, a menţionat, în cadrul unei conferinţe de presă, că subiectul videoclipului a fost sugerat de către Corina Caireac, cea care a realizat şi videoclipul Alionei Moon la ediţia din 2013 a Concursului „Eurovision” şi care s-a bucurat de mult succes.

Prezentă la eveniment, Corina Caireac a mulţumit pentru faptul că i s-a încredinţat ei şi echipei pe care o conduce realizarea acestui videoclip, menţionînd că Concursul „Eurovision” trece, iar videoclipurile rămîn pe youtube.

„Prin acest clip am vrut să demonstrăm că ţara noastră a fost parte a producţiei cosmice. Mîncarea specială şi produsele alimentare eco fabricate în Moldova erau furnizate pe orbita cosmonauţilor pînă în 2012. Anul acesta va fi lansat primul satelit al Moldovei. În incinta Universităţii Tehnice a Moldovei a fost deschis un nou Observator Astronomic. Aceste fapte ne-au inspirat să redăm tema cosmosului prin videoclipul la piesa „Fallin Stars”, cu care Lidia Isac va reprezenta R. Moldova la Eurovision Song Contest 2016 în Suedia”, a specificat Corina Caireac.

Potrivit producătorului Corina Caireac, videoclipul are tangenţă  directă cu denumirea piesei „Faliing Stars” („Stele căzătoare”). Filmările au ţinut două zile în diverse localuri din Chişinău şi suburbiile acestuia. Cîteva dintre aceste încăperi au o legătură directă cu tema cosmonauticii. În acest mod, autorii videoclipului au dorit să imortalizeze o mică parte din istoria oraşului şi a ţării noastre. Costumul cosmonautului a fost creat de la zero şi reprezintă o stilizare a scafandrelor cosmonauţilor din anii ’60-70. Gama de culori argintiu şi albastru este şi ea, într-un fel, simbolica temei cosmosului. Clipul a fost filmat, montat şi editat în 10 zile.

Lidia Isac va pleca la Stockholm duminică, 1 mai, împreună cu producătorul său, Serghei Orlov şi dansatorul care se va produce alături de ea în scenă, Iurie Rîbac. Reprezentanta R. Moldova va evolua cu nr. 3, în prima semifinală din 10 mai.

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază) 

img16003470

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!