ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Manifestație violentă și arestări în timpul unui discurs al lui Donald Trump în California

10:36 | 30.04.2016 Categorie: Externe

Washington, 30 apr. /MOLDPRES/. O nouă manifestație, însoțită de violențe și urmată de cinci arestări, a avut loc vineri în California în timpul unui discurs al candidatului la alegerile primare Donald Trump, după ce o altă adunare electorală avusese loc cu o zi mai înainte, soldată și aceasta cu tulburări, relatează sîmbătă AFP, citată de AGERPRES și MOLDPRES.

''Au avut loc cinci arestări pentru acuzații de obstrucționare și rezistență în fața forțelor de ordine'', a declarat pentru AFP un purtător de cuvînt al poliției, Kevin Kashiwahara.

Vineri, circa o mie de persoane, potrivit unei estimări a corespondentului AFP, au manifestat în fața Hotelului Hyatt Regency din Burlingame, în apropiere de aeroportul din San Francisco, unde avea loc o întrunire a filialei californiene a Partidului Republican și unde Donald Trump a rostit un discurs.

Mulți manifestanți strînși în fața hotelului afișau pancarte pe care se putea citi ''Trump — idiot'' sau ''Frica și ura nu sînt calități ale unui președinte''.

Magnatul imobiliar a trebuit să intre pe jos în incinta hotelului, printr-o ușă secretă, sub protecția strictă a poliției.

Unii manifestanți au aruncat cu ouă asupra forțelor de ordine prezente cu zecile și au încercat să rupă cordonul de poliție care bloca circulația pe străzile din împrejurimi. În imagini difuzate de televiziuni putea fi văzut un grup de persoane care au trecut de bariere în încercarea de a pătrunde în hotel.

Numeroase drapele mexicane puteau fi văzute fluturînd în cursul manifestației, în condițiile în care Trump și-a înmulțit în timpul campaniei sale declarațiile denigratoare la adresa mexicanilor, pe care i-a numit ''violatori'' și criminali, și a făcut apel la construirea unui zid de-a lungul frontierei dintre SUA și Mexic.

(Editor A. Răileanu)

img16003478

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!