ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Nicolae Timofti a transmis un mesaj cu prilejul împlinirii a 58 de ani de la lansarea postului public de televiziune „Moldova 1”

13:54 | 30.04.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 30 apr. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a transmis astăzi un mesaj cu prilejul împlinirii a 58 de ani de la lansarea postului public de televiziune „Moldova 1”, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

În mesaj se menționează:

„Mass-media, cu potențialul de convingere și influență pe care îl are, a devenit astăzi un actor activ în societatea democratică și informațională. Puterea Cuvîntului și a opiniei, transmise prin diferite mijloace de comunicare, poate concura cu oricare altă putere, chiar și cu cea politică. Nu întîmplător, presa și-a dobîndit pe bună dreptate statutul de a patra putere în stat, alături de cea legislativă, executivă și judecătorească.

Presa însă a devenit nu doar un concurent, dar și un instrument în mîna actorilor politici. În aceste condiții, asigurarea pluralismului de opinie și reflectarea echidistantă a evenimentelor social-politice devine un exercițiu dificil și un test serios pentru moralitatea celor care practică jurnalismul.

Această sarcină majoră îi revine plenar Televiziunii Publice, care astăzi împlinește 58 de ani de la lansarea primelor semnale. Prima Televiziune din Moldova a relatat despre cele mai importante momente din istoria țării noastre, dar și a suportat, alături de popor, fenomene inerente epocii totalitare – cenzura și propaganda.

Declararea Suveranității și Independenței Republicii Moldova a oferit oportunități și responsabilități noi pentru o instituție care urma să promoveze valorile, cultura și tradițiile naționale. „Moldova 1” a difuzat spectacole inedite și concerte din edificiile noastre culturale, momente istorice din activitatea primului Parlament al Republicii Moldova, cel al Independenței, devenind o bogăție intelectuală a poporului.

Actualmente, Televiziunea Publică constituie miza noastră în procesul de diseminare a informațiilor despre avantajele pe care le va avea țara noastră ca urmare a implementării reformelor democratice și avansării pe drumul european.  Este unica soluție a poporului moldav pentru  a aspira la un trai decent și un viitor luminos pentru copiii noștri.

Cu prilejul Zilei Televiziunii Naționale, urez tuturor celor care își fac cu demnitate meseria sănătate, fericire personală, spirit creativ și combativ, iar cuvîntul Adevăr să fie unitatea de măsură a tot ceea ce ne transmiteți nouă, telespectatorilor”. 

(Editor A. Răileanu)

img16003482

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!