ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pavel Filip a participat la slujba de Înviere

12:19 | 01.05.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 mai. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip a participat, în seara zilei de sîmbătă, alături de Președintele țării Nicolae Timofti, și Președintele Parlamentului Andrian Candu, la întîmpinarea Luminii Sfinte, care a fost adusă de la Ierusalim de o delegație a Bisericii Ortodoxe din Moldova, condusă de ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

La evenimentul desfășurat în scuarul Catedralei ”Nașterea Domnului” din capitală au asistat sute de credincioși și reprezentanți ai clerului din toată țara, precum și înalți demnitari de stat.

După ceremonia de întîmpinare a Luminii Sfinte și adresarea Mitropolitului, șeful Executivului a împărțit Lumina Sfîntă creștinilor adunați în scuarul Catedralei. De asemenea, conform tradiției, Premierul s-a alăturat credincioșilor și a aprins o lumînare la slujba de Liturghie, oficiată la Catedrală.

Lumina Sfîntă se aprinde, în fiecare an, în Biserica Sfîntului Mormînt din Ierusalim în sîmbăta Paştelui ortodox. Anul acesta, Lumina Sfîntă a fost adusă la Chișinău pentru a 14-a oară.

(Editor A. Răileanu)

img16003490

img16003490

img16003490

img16003490

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!