ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Cehiei va efectua o vizită în Republica Moldova

18:24 | 03.05.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 3 mai /MOLDPRES/. Aflat la Praga, vicepremierul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova a avut astăzi o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Cehe, Lubomír Zaorálek, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

În cadrul întrevederii a fost pusă în discuție agenda bilaterală de cooperare, fiind apreciată dinamica pozitivă a relațiilor dintre cele două țări, în particular, intensificarea dialogului politic și dinamizarea schimburilor comercial-economice. Cei doi oficiali au discutat despre pregătirea vizitei Prim-ministrului Republicii Cehe, Bohuslav Sobotka, în Republica Moldova.

Ministrul Lubomír Zaorálek a reiterat disponibilitatea țării sale de a susține în continuare R. Moldova în realizarea programului de reforme, precum și în implementarea politicilor de dezvoltare durabilă.

Vicepremierul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene participă în perioada 3-4 mai, la Praga (Republica Cehă), la reuniunea ministerială a Grupului de la Visegrad cu ţările membre ale Parteneriatului estic şi invitaţi ai statelor membre UE, precum și instituțiilor europene.

(Editor M. Jantovan)

img16003518

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!