ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Duminică se vor desfășura alegeri locale noi ale primarilor în două localități

12:53 | 13.05.2016 Categorie: Politică

Chişinău, 13 mai /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală a anunțat astăzi că duminică, 15 mai curent, în comunele Ochiul Roș din raionul Anenii Noi şi Sărata-Galbenă, raionul Hînceşti, se vor desfășura alegeri locale noi ale primarilor, informează MOLDPRES.

„În Ochiul Roș a fost constituită o secție de votare, unde vor participa la vot 346 de alegători. În localitatea Sărata-Galbenă au fost deschise cinci secții de votare, iar pe listele electorale de bază sînt înscrişi 4536 de alegători. În cursa pentru funcția de primar al comunei Ochiul Roș s-au înregistrat patru concurenți, iar pentru cea din Sărata-Galbenă - cinci”, se menționează într-un comunicat al CEC.

Pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale noi în cele două localități, din bugetul de stat  au fost alocați peste 137 de mii de lei.

Mandatul primarului din Sărată-Galbenă a încetat înainte de termen, în legătură cu incompatibilitatea funcției cu cea de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, iar primarul satului Ochiul Roș și-a dat demisia din motive de sănătate.

(Reporter P. Beregoi, editor M. Jantovan)

img16003787

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!