ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Marșul „Fără Frică” s-a desfășurat cu incidente

13:59 | 22.05.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 22 mai /MOLDPRES/. Marșul „Fără Frică” organizat astăzi în centrul capitalei de către membrii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transgenderi) s-a desfășurat cu incidente, informează MOLDPRES.

Evenimentul a început din fața Magazinului UNIC și urma să se încheie în Piaţa Marii Adunări Naţionale, însă în scurt timp, manifestanții au fost atacați de preoți și enoriași, care promovează valorile unei familii tradiţionale. Ulterior, poliția a format un cordon între cele două grupuri, iar participanții la eveniment au fost urcați în autocare și transportați de la fața locului.

Marșul „Fără Frică” a fost organizat astăzi la Chișinău cu scopul de a sensibiliza societatea în ceea ce privește drepturile persoanele LGBT din R. Moldova. Manifestaţia s-a desfășurat în tăcere, deoarece, spun organizatorii, „în tăcere ne putem auzi frica de orice gen, iar libertatea începe din interior: cînd depășim frica, devenim liberi”.

Participanţii la Marşul de solidaritate au purtat tricouri albe, cu logo-ul campaniei „Fără frică".

Evenimentul, autorizat de Primăria municipiului Chişinău, s-a desfășurat pentru a patra oară.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

img16004055

img16004055

img16004055

img16004055

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!