ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Elevii unei şcoli din regiunea transnistreană în loc de balul de absolvire au ajutat un copil bolnav de cancer

13:00 | 24.05.2016 Categorie: Regiuni

Chişinău, 24 mai /MOLDPRES/. Elevii din clasa a IX-a a unei şcoli din regiunea transnistreană au decis să doneze toţi banii, preconizaţi să fie cheltuiţi pentru balul de absolvire, unui băiat care suferă de o boală oncologică gravă, transmite MOLDPRES cu referire la presa de la Tiraspol.

Maxim Cojuhari locuieşte în oraşul Dnestrovsc, are opt ani şi deja de mult timp nu poate merge fiind bolnav de sarcom osteogen. De regulă, în cazul acestei maladii este nevoie de amputare, însă recent în familia copilului a apărut o speranţă - dacă în cel mai apropiat timp se va efectua o operaţie, piciorul băiatului ar putea fi salvat. Pentru intervenţia chirurgicală este nevoie de 40 de mii de dolari.

În campania de susţinere a copilului din Dnestrovsc s-au implicat fundaţii caritabile şi locuitori din regiune. Merită să fie remarcat gestul absolvenţilor din localitate care au decis să renunţe la festivităţile tradiţionale prilejuite de finalizarea  şcolii, iar banii economisiţi astfel să-i doneze băiatului bolnav.

"Balul de absolvire prevede ţinute de gală şi petreceri timp de o seară. Toate acestea nici nu pot fi comparate cu o faptă bună ce ar putea prelungi viaţa cuiva. Poate acest exemplu îi va motiva şi pe alţii să procedeze la fel", au afirmat absolvenţii din Dnestrovsc.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img16004103

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!