ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

BNM a retras licențele a trei case de schimb valutar, iar activitatea altor 13 a fost suspendată

12:04 | 25.05.2016 Categorie: Economie

Chişinău, 25 mai. /MOLDPRES/. Banca Națională a Moldovei (BNM) a retras licența a trei case de schimb valutar, iar activitatea altor 13 a fost suspendată, în urma unor controale efectuate de banca centrală. Verificările au arătat că 47 de unități de schimb valutar nu au respectat legislația în vigoare, 30 dintre care au fost avertizate, informează MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat de presă al BNM, unitățile de schimb valutar au fost sancționate pentru raportarea cu erori sau că nu au raportat informația privind cursurile aplicate. S-a constatat, de asemenea, că acestea nu au utilizat mașinile de casă și control sau nu au afișat informația necesară la loc vizibil pentru persoanele fizice.

Unitățile sancționate nu aveau nivelul stabilit al mijloacelor circulante în capitalul social și nu au modificat documentele anexate la cererea pentru eliberarea licenței.

Banca Națională atenționează că va continua supravegherea unităților de schimb valutar în strictă conformitate cu prevederile Legii privind reglementarea valutară și va aplica măsurile corespunzătoare în vederea disciplinării unităților de schimb valutar care comit încălcări ale legislației în vigoare.

În Republica Moldova sînt în total peste 400 de case de schimb valutar licențiate, dintre care circa 290 în Chișinău.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază) 

img16004129

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!