ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autorităţile UTA Gagauz-Yeri au susţinut un proiect de eficienţă energetică într-un liceu din regiune

12:22 | 25.05.2016 Categorie: Regiuni

Chişinău, 25 mai. /MOLDPRES/. Executivul UTA Gagauz-Yeri a alocat recent circa 730 de mii de lei pentru realizarea unui proiect de eficienţă energetică în liceul din satul Chiriet-Lunga, transmite MOLDPRES.

În baza deciziei de finanţare a proiectului, autorităţile locale au încheiat un contract pentru executarea lucrărilor de construcţie, care urmează să înceapă în luna iunie, odată cu plecarea elevilor în vacanţa de vară.

„Am obţinut un grant de la Fondul pentru Eficienţă Energetică (FEE) al R. Moldova. Proiectul are un buget de trei milioane de lei, dintre care suma de 730 de mii de lei reprezintă contribuţia administraţiei locale. Vom schimba geamurile, uşile, iar clădirea liceului va fi izolată termic”, a afirmat primarul satului Chiriet-Lunga, Valentina Caicî, citată de gagauzinfo.md.

Liceul „Dionisie Tanasoglo” din Chiriet-Lunga face parte din cele 44 de instituţii publice admise pentru implementarea proiectelor de eficienţă energetică, în urma deciziei Consiliului de Administrare al FEE din 30 decembrie 2015. Pe lîngă liceul din Chiriet-Lunga, în cadrul aceluiaşi program, măsuri de diminuare a pierderilor de energie şi reducere a emisiilor de dioxid de carbon vor fi întreprinse încă în două instituţii de învăţămînt din autonomia găgăuză. Este vorba de Gimnaziul „M. Tanasoglo” din satul Chirsova şi Şcoala primară din satul Baurci.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img16004130

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!