ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Arcașul Dan Olaru va continua lupta pentru biletul olimpic de acreditare

16:07 | 25.05.2016 Categorie: Sport

Chişinău, 25 mai. /MOLDPRES/. Arcașul moldovean Dan Olaru a obținut al 9-lea rezultat cu 657 puncte acumulate în faza preliminară a Campionatului European de la Notingham (Marea Britanie) și va continua mîine lupta pentru biletul olimpic de acreditare din șaisprezecimile turneului, relatează MOLDPRES.

Coechipierul său Dumitru Dancov a totalizat 601 puncte, fiind situat pe locul 90. El se va confrunta în primul meci cu Daniel Ciornei din România. Alexandru Melnic a adunat 570 puncte, a ocupat locul 103 și va lupta pentru a se califica în faza următoare cu Taras Senyuk (Ucraina). Alexandra Mîrca a totalizat 615 puncte și s-a clasat pe locul 18 printre 50 de concurente după faza preliminară.

Concursul masculin a reunit 110 participanți din 44 de țări. Biletele olimpice de acreditare vor intra în posesia primilor trei clasați.

”Doresc mult să mă calific încă o dată la Jocurile Olimpice. Pentru a atinge acest scop am trecut pe planul doi studiile de la Universitatea de Stat și m-am consacrat totalmente antrenamentelor pentru că pretendenți la biletele olimpice de acreditare sînt foarte mulți”, a declarat Dan Olaru în ajunul deplasării la campionat.

Campionatul European se va încheia pe 28 mai. Dan Olaru este primul arcaș moldovean care a evoluat la Jocurile Olimpice (Londra, 2012). Debutul său s-a încununat cu locul 9 la individual.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img16004146

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!