ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful diplomației moldovenești efectuează o vizită de lucru în Georgia

19:30 | 25.05.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 25 mai. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, efectuează, în perioada 25–26 mai curent, o vizită de lucru în Georgia la invitaţia ministrului Afacerilor Externe al Georgiei, Mikheil Janelidze, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

Astăzi, cei doi miniştri de Externe au purtat discuţii pe priorităţile agendei de cooperare bilaterală, accentul fiind pus pe extinderea dialogului politic, inclusiv pe dimensiunea comercial-economică şi cultural-umanitară, pe aprofundarea cooperării în cadrul organizaţiilor internaţionale, pe interacţiunea celor două ţări în cadrul Parteneriatului Estic. Oficialii au reiterat sprijinul mutual al suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova şi Georgiei, subliniind imperativul soluţionării politice a conflictelor îngheţate cu respectarea principiilor dreptului internaţional.

Tot astăzi, ministrul Galbur a avut o întrevedere cu ministrul de stat pentru integrare europeană și euro-atlantică al Georgiei, David Bakradze. Cei doi interlocutori au pus în discuţie stadiul actual al implementării Acordului de Asociere cu UE şi aplicarea beneficiilor Zonei de liber schimb aprofundat şi cuprinzător pentru cetăţenii din Republica Moldova şi Georgia. Cei doi oficiali au exprimat disponibilitatea de a continua cooperarea în domeniul reformelor şi modernizării celor două ţări în conformitate cu Acordurile de asociere cu UE. Un subiect aparte l-a constituit relaţiile de cooperare a Republicii Moldova şi Georgiei cu NATO.

(Editor L. Alcază)

img16004167

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!