ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Zaria Bălți a cîștigat Cupa Moldovei Orange la fotbal

08:49 | 26.05.2016 Categorie: Sport

Chişinău, 26 mai /MOLDPRES/. Echipa Zaria Bălți a devenit ieri în premieră, la stadionul ”Zimbru” din capitală, deținătoarea Cupei Moldovei Orange la fotbal, ediția 2016, relatează MOLDPRES.

Aceasta și-a adjudecat trofeul după ce a învins în timpul suplimentar cu scorul 1-0 formația Milsami Orhei. Unicul gol al partidei a fost marcat de Gheorghe Boghiu în minutul 99, cu un șut din careul de 16 metri, expediat pe jos pe lîngă stîlpul stîng al porții. 

Milsami a lăsat o impresie mai bună în prima repriză prin angajament fizic plenar, luptă strînsă pentru orice minge și și-a creat în minutul 32 o fază ideală de șut. Eugen Sidorenco a ratat, însă, de la cîțiva metri de poartă, dar și grație reacției de excepție a portarului Serghei Pașcenco.

După pauză, Milsami nu a reușit să-și mai impună ritmul de joc din prima jumătate a meciului, iar Zaria a devenit mai incisivă, creîndu-și două faze de gol peste doar cîteva minute de la fluierul de începere. Bogdan Boichuk le-a ratat, însă, cu seninătate pe ambele. Pînă la urmă Zaria a învins, spre marea bucurie a celor cîteva mii de fani sosiți să urmărească ”pe viu” evoluția echipei preferate. 

Zaria a evoluat în următoarea componență: Pașcenco, Slinkin, Onica, Nesterov, Boihcuk (Deen-Conteh, 72), Bamba, Țîgîrlaș, Dao, Gomez, Kone, Grosu (Boghiu, 84).

Pentru Milsami au jucat: Bantîș, Melnyk, Zarichniuk, Dulghier (Ciuntu, 91), Belak, Antoniuc (Surdu, 75), Rakhmanau, Bolohan, Banovic, Cojocari (Slivca, 102), Sidorenco.

Meciul a fost oficiat de o brigadă de arbitri din Polonia condusă la centru de Paweł Raczkowski. Partida a fost urmărită de aproximativ nouă mii de spectatori.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img16004172

img16004172

img16004172

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!