ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un sector din oraşul Vulcăneşti a rămas fără apă din cauza unor neînţelegeri administrative

13:45 | 26.05.2016 Categorie: Regiuni

Chişinău, 26 mai /MOLDPRES/. Peste o mie de locuitori ai unui sector din oraşul Vulcăneşti au rămas de ieri fără apă pentru o perioadă nedeterminată. Autorităţile au declarat că apeductul a fost debranşat în urma deciziei Centrului teritorial de Sănătate Publică care, la rîndul său, a afirmat că furnizorul de apă nu deţine actele necesare, comunică MOLDPRES.

Potrivit primarului de Vulcăneşti, Victor Petrioglu, microraionul “Steri” este asigurat cu apă de la o conductă autonomă ce a fost debranşată conform unei decizii a medicului-şef sanitar din raion. “Primăria nu are nici o treabă cu această arteră şi nu poate spune cînd va fi reluată alimentarea cu apă. Conducta este gestionată de o firmă care nu deţine autorizaţie pentru acest tip de activitate”, a menţionat Petrioglu.

În acelaşi timp, şeful Centrului de Sănătate Publică Vulcăneşti, Dumitru Guzun, a subliniat că apa livrată de această companie corespunde tuturor normelor igienice, dar “a fost închisă pentru că furnizorul nu deţine nici un document ce i-ar permite prestarea de servicii, inclusiv de la Centrul de Sănătate Publică”. “Apeductul a fost lansat fără a fi respectată procedura, în lipsa unei comisii de recepţie. Timp de opt ani aceste reţele nu au fost curăţate şi dezinfectate, structura nu dispune de personal care ar trebui instruit, verificat medical ş.a.”, a punctat medicul-şef sanitar al raionului, citat de gagauzinfo.md.

La rîndul său, reprezentantul întreprinderii prestatoare de apă, Serghei Cernev, susţine că interdicţia are “motive politice”. Cernev a relevat că în timpul apropiat va avea loc o adunare publică a orăşenilor, la care vor fi invitaţi factori de decizie, pentru a soluţiona problema creată. Deocamdată, aproape 300 de familii din Vulcăneşti rămîn fără apă.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img16004189

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!