ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O echipă de voluntari salvatori a fost instituită pe lîngă primăria Ungheni

17:03 | 27.05.2016 Categorie: Regiuni

Chişinău, 27 mai. /MOLDPRES/. O echipă din 50 de voluntari salvatori a fost selectată recent de primăria oraşului Ungheni în cadrul unui proiect susţinut de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare. Aceasta este una dintre etapele campaniei „Comunitatea te vrea voluntar!”, ce urmează să fie promovată pînă la finele anului 2016, comunică MOLDPRES.

Iniţial, primăria Ungheni şi-a propus să recruteze zece tineri şi zece adulţi care doresc să devină voluntari salvatori, însă aşteptările autorităţilor au fost depăşite.

“Zeci de tineri au manifestat interes pentru această activitate comunitară, în special discipoli ai Colegiilor de medicină şi cel al poliţiei de frontieră din Ungheni. Este de apreciat că tinerii doresc să se implice în viaţa oraşului, desfăşurînd acţiuni de prevenire şi ajutorare în cazul situaţiilor excepţionale”, a menţionat Liliana Tincu, reprezentant al administraţiei locale.

Echipa de salvatori urmează să fie instruită de specialiştii Serviciului protecţiei civile şi situaţiilor excepţionale din Ungheni. Lecţiile vor avea o tematică diversă – identificarea şi evaluarea situaţiilor de urgenţă, măsuri necesare în cazul situaţiilor excepţionale, acordarea primului ajutor, evaluarea nevoilor sinistraţilor etc. Primăria are deja aprobat un Regulament de organizare şi funcţionare a echipelor de voluntari salvatori.

În acelaşi timp, Primăria Ungheni a pregătit o Strategie sectorială de reducere a riscurilor şi dezastrelor pentru perioada 2016-2020 care va fi prezentată populaţiei în cadrul audierilor publice. Totodată, în curs de elaborare se află o platformă electronică ce va fi utilizată pe post de instrument de informare şi comunicare cu orăşenii. Aceasta va include și baza de date a voluntarilor salvatori din Ungheni, precum şi hărţile de risc ale oraşului.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img16004237

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!