ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Judecătorii au emis mandate de arest preventiv pe numele celor cinci persoane reţinute în dosarul Primăria

19:34 | 27.05.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 27 mai. /MOLDPRES/. Judecătoria Buiucani a emis astăzi mandate de arest preventiv pe numele celor cinci persoane reţinute de Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) în dosarul Primăria, informează MOLDPRES.

Serviciul de presă al CNA a comunicat că toate cinci persoane reținute au fost arestate preventiv pentru un termen între 10 şi 25 de zile.

Potrivit magistraţilor, „patru dintre învinuiţi vor fi plasaţi în izolatorul CNA, iar un arestat, cu probleme de sănătate, va fi transferat în Penitenciarul nr. 16”, a precizat sursa citată.

Acum două zile, ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie au reţinut cinci persoane, în cadrul mai multor dosare penale, pornite pe faptul coruperii pasive, traficului de influenţă, falsului în acte publice şi depăşirii atribuţiilor de serviciu, comise de către persoane publice din cadrul Primăriei, Inspecţiei de stat în construcţii, dar şi persoane fizice. Este vorba despre viceprimarul Capitalei, şeful-adjunct al Direcţiei arhitectură şi urbanism a Primăriei mun. Chişinău, un inspector al Inspecţiei de stat în construcţii şi doi intermediari.

Conform datelor preliminare ale anchetei, funcţionarii Primăriei, prin înţelegere prealabilă cu intermediarii, ar fi admis diverse abuzuri, contra unor sume de bani, pentru diferite servicii precum: urgentarea perfectării unor acte pentru recepţia finală a imobilelor; urgentarea eliberării actelor pentru schimbarea statutului zonelor terenurilor; perfectarea actelor în vederea privatizării spaţiilor nelocative etc. Astfel, cea mai mare sumă estorcată de unii funcţionari ai Primăriei, documentată de CNA, este 12 000 de euro.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

img16004247

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!