ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Echipa de experţi FMI: Există dovezi pentru sosirea la Chişinău a unei viitoare misiuni FMI

19:43 | 27.05.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 27 mai. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip s-a întîlnit astăzi cu echipa de experţi ai Fondului Monetar Internaţional, condusă de Ivanna Vladkova-Hollar, care s-a aflat în vizită de lucru în Republica Moldova în perioada 23-27 mai 2016. Premierul a mulţumit reprezentanţilor misiunii FMI pentru munca efectuată şi a reconfirmat determinarea Guvernului de a avea un Acord cu FMI, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

„Proiectul nostru este ca cetăţenii Republicii Moldova să trăiască mai bine şi sîntem hotărîţi să atingem acest scop. Semnarea unui acord cu FMI este parte a acestui proiect”, a menţionat Pavel Filip. Premierul a precizat că pentru a atinge obiectivele propuse trebuie să fie voinţă, viziune şi capacităţi, iar toate aceste componente există.

La rîndul său, Ivanna Vladkova-Hollar a spus că pe parcursul acestei săptămîni au avut loc discuţii consistente cu conducerea Băncii Naţionale a Moldovei (BNM) şi a Ministerului Finanţelor, care au purtat un caracter constructiv şi deschis. Scopul misiunii fiind formularea unei viziuni comune privind măsurile necesare pentru asigurarea stabilităţii şi siguranţei sistemului bancar al Republicii Moldova pe termen lung.

Potrivit şefei misiunii de experţi ai FMI, Republica Moldova a progresat în ceea ce privește strategia de soluționare a problemelor din sectorul financiar şi există dovezi pentru sosirea la Chişinău a unei viitoare misiuni FMI. Ivanna Vladkova-Hollar a încurajat Guvernul să întreprindă un şir de acţiuni premergătoare misiunii de negociere la capitolul politici fiscale şi reforme structurale.

(Editor L. Alcază)

img16004252

img16004252

img16004252

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!