ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Duetul Olaru - Mîrca și-a asigurat argintul la Europenele de tir cu arcul

12:18 | 28.05.2016 Categorie: Sport

Chişinău, 28 mai /MOLDPRES/. Duetul Dan Olaru - Alexandra Mîrca și-a asigurat, în premieră, medalia de argint la proba mixt din cadrul Campionatului European de tir cu arcul, care se desfășoară la Notingham (Marea Briranie), relatează MOLDPRES.  

În finala programată pentru mîine, 29 mai, ei se vor întîlni cu perechea Berengere Schunh - Jean Valladont din Franța.

Pînă la acest meci Dan Olaru și Alexandra Mîrca au eliminat din concurs cuplurile din Italia, Finlanda și Turcia.

În turneul continental olimpic individual de calificare ambii au ratat șansa de a participa la Olimpiada de la Rio de Janeiro (Brazilia, 5-21 august). Alexandra Mîrca a abandonat competiția în șaisprezecimi, iar Dan Olaru - în optimile concursului. Coechipierii Alexandru Melnic și Dumitru Dancov au părăsit turneul la faza inițială.

Dan Olaru a participat la Olimpiada de la Londra (2012) unde s-a clasat pe locul nouă. El este primul arcaș moldovean care a evoluat la Jocurile Olimpice. Anul curent a devenit vicecampion mondial de juniori. Performerul reprezintă culorile sportive al Clubului Sportiv Central ”Dinamo”, este student la Universitatea de Stat din Moldova.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img16004266

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!