ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Echipa de la USEFS a devenit campioană națională la baschet feminin

13:29 | 29.05.2016 Categorie: Sport

Chişinău, 29 mai /MOLDPRES/. Echipa USEFS (Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport) a cucerit ieri, pe teren propriu, titlul de campioană națională la baschet feminin, învingînd în cel de-al cincilea meci al turneului play-off cu scorul 69-59 formația UTM-Femina Chișinău, relatează MOLDPRES.

După patru meciuri disputate scorul era egal 2-2. În ultima partidă USEFS conducea după primele două reprize cu scorul 38-36. A urmat o accelerare de ritm și cu eforturile Margaretei Schițco, Dianei Socolov, Olgăi Tîrziman scorul s-a majorat la o diferență și de 20 de puncte în continuare. Scopul baschetbalistelor de la USEFS a fost să-l mențină, să nu riște și să atace mai mult pozițional. Intenția le-a reușit.

”Am elaborat o tactică corectă de joc. Am aplicat-o, la început cu dificultate, dar spre final totul s-a derulat așa cum ne-am dorit”, astfel a comentat victoria repurtată antrenorul echipei USEFS Alexandru Șestopal. ”Echipele noastre au devenit campioane naționale la handbal masculin, tenis de masă, iar acum și la baschet feminin. Mă bucur mult de succesele repurtate, de munca eficientă depusă”, l-a completat șefa Catedrei de jocuri mobile de la USEFS, Elena Mocrousov, maestră a sportului de clasă  internațională.

Locul trei i-a revenit echipei ASEM Chișinău.

Cele mai bună jucătoare ale turneului au fost desemnate Diana Socolov, Margareta Schițco, Olga Tîrziman (USEFS) și Anastasia Sureadnova (UTM-Femina).

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img16004274

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!