ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sheriff Tiraspol a devenit campioană națională la fotbal

09:29 | 30.05.2016 Categorie: Sport

Chişinău, 30 mai. /MOLDPRES/. Echipa Sheriff Tiraspol a devenit campioana Moldovei la fotbal în ediția 2015-2016, după ce a învins ieri formația Dacia Chişinău, în "meciul de aur", cu scorul de 1-0, relatează MOLDPRES.

Unicul gol al partidei a fost marcat cu două minute înainte de fluierul final de Goran Galesic cu un șut cu ricoșeu, care l-a găsit pe picior greșit pe portarul Artiom Gaiduchevci.

Sheriff a avut o mică superioritate teritorială în prima repriză. Dacia a întreprins acțiuni mai energice în cea de-a doua jumătate a meciului pentru a smulge victoria, dar toate tentativele ei au fost irosite de Evgheni Lozovoi la unica fază favorabilă creată pentru șutul decisiv. "Au jucat cele mai bune echipe din Moldova în acest moment. Am învins şi sînt foarte fericit", a relatat antrenorul echipei Sheriff, Zoran Vulic. "Mai rar se întîmplă în viaţă să devii campion. Sper să continuăm tot aşa, dacă mai rămîn la Sheriff”, a declarat atacantul Radu Gînsari. 

"Sheriff este o echipă bună. Nu am fost mai inferiori decăt ea, doar că ea a marcat, iar noi nu am reuşit acest lucru. Dacia a obţinut mai multe victorii "corecte" decît Sheriff, însă ei sînt campioni şi le urez succese", a specificat preşedintele Daciei, Adlan Şişhanov.  

Campioana Moldovei la fotbal a fost desemnată pentru prima dată în urma unui meci „de aur". În sezonul următor, Sheriff va reprezenta Moldova în preliminariile Ligii Campionilor, iar Dacia va juca în preliminariile Ligii Europei. Sheriff a obținut al 14-lea titlu de campioană națională.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază) 

img16004277

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!